Oefening met dijkdoorbraak Fort Honswijk - MPSS Solutions

Oefening met dijkdoorbraak Fort Honswijk

 In 1995 werd de Betuwe geëvacueerd vanwege de angst voor het doorbreken van de dijken. Deze angst was het gevolg van de hoge waterstand in dat jaar. Om ervoor te zorgen dat het in de toekomst veiliger zou zijn voor de bewoners, werd op 27 september 2017 de allergrootste crisisoefening sinds 1995 gehouden. Deze oefening was enorm groots van opzet; er werd gebruik gemaakt van Chinook helikopters en aan land werden militairen ingezet.

 Een dergelijk grote oefening heeft gigantische gevolgen voor het verkeer. Wegen die afgesloten waren en omleidingen, dit alles veroorzaakte dat verkeersdeelnemers een andere route moesten nemen. MPSS begeleidde dit alles om ervoor te zorgen dat er geen verkeersinfarct zou ontstaan. En daarbij moest ook nog de doorgang voor alle hulpdiensten vrijgehouden worden. En dan moest de overlast voor de overige verkeersdeelnemers ook nog zoveel mogelijk beperkt worden.

 Wat waren wij trots erop om deze klus te mogen klaren. En wat was dit een leerzame ervaring. Hoe vaak krijg je als groep verkeersregelaars zo’n kans om een oefening als deze te begeleiden? Helaas bijna nooit. Dit was een waanzinnig mooie klus, en een enorme ervaring die we hebben opgedaan met het begeleiden van hulpdiensten. En natuurlijk was het fantastisch om die grote Chinooks van zo dichtbij te zien!!