René over zijn werk als verkeersregelaar. - MPSS Solutions

Persoonlijke verhalen

René over zijn werk als verkeersregelaar.

René is een parttimer bij MPSS Solutions. Zijn eigen beroep is buschauffeur. Bovendien is hij vroeger ook rij-instructeur geweest. Zijn verkeerskennis is duidelijk voldoende.

 

“Na eerst een poosje Evenementen verkeersregelaar te zijn geweest heb ik bij MPSS Solutions de opleiding tot beroepsverkeersregelaar gevolgd. Meteen bleek al de passie voor verkeer bij de opleider. Gezien mijn werkervaring hoefde hij mij die niet bij te brengen.

 

Het regelen van het verkeer is een heel leuk spelletje. Hoe drukker, hoe liever ik het heb. Het is gewoon erg leuk om alles in goede banen te leiden. Uiteraard verafschuw ik de klusjes bij een simpele wegafzetting. Niet erg spannend. Maar, dit hoort erbij en gebeurt gelukkig maar zelden.

 

Het leukste vind ik de kruisingen en evenementen. Druk, vraagt inzicht en vooruit denken. Prachtig om de dag af te sluiten en te beseffen dat jouw geregel een verschil maakte.

 

In de vrieskou en flinke regen is geen pretje. Maar, dat hoort er gewoon bij. Gelukkig is de verstrekte kleding erg goed zodat doorweekte kleding mij nog nooit gebeurt is. En met thermo ondergoed is de vrieskou ook goed te doorstaan.

 

Ik vind het erg fijn werk. Mede door de goede sfeer met de collega’s! Als ik een keer een maandje niet gestaan heb begint het weer te kriebelen. Leuke baan!”