Beroepsverkeersregelaar - MPSS Solutions

Werken bij MPSS

Beroepsverkeersregelaar

Op de weg…

Je kent dat wel. Je bevindt je op de openbare weg en je ziet borden of hekken langs de weg die werkzaamheden of een evenement aankondigen. En ineens staat hij daar! Die man of vrouw in dat gele pakkie, die jou een aanwijzing geeft om naar rechts te gaan. En jij wilde net linksaf slaan.

Kan dat zomaar?

Jazeker. Maar een verkeersregelaar is veel meer dan iemand in een geel uniform. Een verkeersregelaar heeft in de verkeerswet vastgelegde bevoegdheden en enorme verantwoordelijkheden. Het regelen van het verkeer was vroeger een taak die expliciet aan de politie was toebedeeld. Sinds 1 mei 2000 is de “Regeling Verkeersregelaars” in werking getreden, waardoor het mogelijk is geworden dat ook anderen dit verkeer mogen regelen. En dat zijn tegenwoordig de professionele verkeersregelaars, met hun opleiding en hun bevoegdheden.

Wat doet die verkeersregelaar dan eigenlijk?

Allereerst heeft een verkeersregelaar een heel grote verantwoordelijkheid : zijn aanwezigheid is noodzakelijk om de veiligheid van alle betrokken verkeersdeelnemers te waarborgen. Bij tijdelijke maatregelen, zoals werkzaamheden, calamiteiten of evenementen ontstaan vaak situaties, die voor de verkeersdeelnemers onbekend of onoverzichtelijk zijn, maar die wel veilig geregeld moeten worden. Ook treedt hij op als gastheer op de weg, om verkeersdeelnemers te informeren over de beste route naar hun bestemming. Soms doet hij dat alleen, en soms in een team. Het is een vak waar hij voor staat, hij moet flexibel zijn en het moet veilig gebeuren. Voor iedereen! Hij is immers de regisseur. En vergeet niet; zijn aanwijzingen, en soms het juist niet geven van aanwijzingen, hebben invloed op de veiligheid van verkeersdeelnemers en eventuele wegwerkers. En daarom is het belangrijk dat je zijn aanwijzingen ook opvolgt.

Flexibiliteit die nooit verveelt!

De verkeersregelaar gaat met heel veel mensen om op een dag. Dat vraagt dus om mensenkennis, betrokkenheid en betrouwbaarheid. Dat vraagt ook om een flexibele instelling . Een situatie kan zomaar veranderen. Geen dag is hetzelfde. Je kunt wel zeggen dat het een flexibiliteit is die nooit verveelt. En het is een vak dat geen regelmatige werktijden kent.

En verder…

Het vak van verkeersregelaar is een veelzijdig en heel zelfstandig beroep. Maar je bent ook afhankelijk van je teamgenoten. Je moet blindelings op ze kunnen vertrouwen en zij ook op jou. Je zorgt er immers samen voor dat alles veilig en netjes verloopt. En bovenal let je heel goed op elkaar. Het is ook een vak waar je elke dag leert en waarin je je ontwikkelt om steeds beter te worden. Je werkt vaak in weer en wind, in kou en regen, maar ook in de zon. Je positieve aanwezigheid, samen met je collega’s, en je doorzettingsvermogen zijn een van de belangrijkste eigenschappen. Wij van MPSS vinden een gedreven teamgeest dan ook erg belangrijk.

Een voldaan gevoel

Verkeersregelaars worden steeds vaker ingezet bij situaties waar tijdelijke verkeersmaatregelen mee zijn gemoeid. En we weten het: iedereen heeft haast en oponthoud kan al snel leiden tot files, en als je niet oppast tot chaos en agressie. Een goede verkeersregelaar zal en wil dit voorkomen. Door het persoonlijke en duidelijke contact met de weggebruikers, zal dit zorgen voor een beleving van minder hinder en bevordert dit een betere doorstroming. Niet voor niets krijgen we vaak een opgestoken duim!

En wat is er nou mooier, dat je op het einde van een werkdag op de weg tegen elkaar kunt zeggen dat alles goed verlopen is. Dan ga je toch met een voldaan gevoel naar huis?

Herken je jezelf in bovenstaand beeld?

Ben jij flexibel, stressbestendig en doortastend? Beschik jij over een portie doorzettingsvermogen en een “dikke huid”? Ben jij een echte team-player met een sterke persoonlijkheid? Ben jij initiatiefrijk met verantwoordelijkheidsgevoel en zeg jij “That’s me”? Dan willen wij graag kennis met je maken. Wellicht schuilt er in jou de collega die wij zoeken.

Vind je het leuk om met mensen te werken, lekker buiten te zijn en zie je een uitdaging wel zitten?
Solliciteer dan direct als verkeersregelaar. Wij bieden gratis een interne opleiding met 100% baangarantie.

Neem contact met ons op of solliciteer direct.